Agroforestry Nederland | Partners
56
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-56,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-5.9,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Partners

waarmee we verder werken aan agroforestry op gebied van praktijk, beleid en onderzoek

Agroforestry Nederland is opgericht om alle initiatieven en organisaties die bij  agroforestry betrokken zijn te bundelen. Hieronder volgt een lijst met organisaties die bij ons aangesloten zijn.

Wilt u dat uw organisatie ook op deze website vermeld wordt? Neem dan contact met ons op.

European Agroforestry Federation EURAF

EURAF is een Europees netwerk van organisaties die agroforestry in Europa stimuleren. Euraf probeert in Brussel zoveel mogelijk invloed te hebben op het gemeenschappelijk landbouwbeleid, zodat agroforestry meer kans krijgt.

U kunt lid worden van Agroforestry Nederland voor 15 euro per jaar. Hiermee wordt u ook lid van EURAF.

 

Bezoek de website

Louis Bolk Instituut

Het Louis Bolk Instituut is betrokken onderzoek en advies ter bevordering van écht duurzame landbouw, voeding en gezondheid. Met oplossingen die werken in de praktijk. Agroforestry is één van deze methodes.

 

 

Bezoek de website

Overlegplatform Duinboeren

Overlegplatform Duinboeren is gevestigd in Brabant en richt zich op innovatie, verbreding, leefbaarheid en landschapsbeheer van dit gebied. In samenwerking met agrarisch ondernemers wordt er naar passende oplossingen gezocht. Agroforestry is één van deze oplossingen.

 

Bezoek de website

Stichting Probos

Stichting Probos heeft haar roots liggen in de bosbouw en wil door middel van kennisontwikkeling en innovatie bijdragen aan duurzaam bosbeheer en duurzame bosketens in Nederland en daarbuiten. Agroforestry is één van deze methodes.

Bezoek de website

Stichting Heg en Landschap

De Stichting Heg&Landschap wil meer en beter onderhouden, mooiere heggen en heggenlandschappen in Nederland. We willen heggen weer een plek op het platteland geven: een duurzame plek voor heggen die belangrijke rollen vervullen. Heggen als ecologische verbindingsstroken. Heggen voor identiteit van streken met kleinschalige, besloten landschappen. Heggen als groene monumenten die verhalen over heggenleiers, landweren, kerkenpaden en omhaagde boomgaarden. Heggen die wandelaars en fietsen langs hun pad geleiden en niet te vergeten heggen die schapen en koeien in de wei houden.

 

Bezoek de website

AenAgroen vof

AenAgroen is een bedrijf opgericht door Anne Oosterbaan en zijn vrouw. Anne heeft zich gedurende zijn loopbaan bij Alterra bezig gehouden met bomen en agroforestry in Nederland. Hij is nu vanuit zijn bedrijf actief om agroforestry in Nederland verder te ontwikkelen. Contactpersoon: Anne Oosterbaan

Van Akker naar Bos

Van Akker naar Bos zet zich in voor meer natuurlijke landbouw in Nederland en België. De kern van de werkwijze is waarnemen en begrijpen wat de natuur doet en daarvan leren ten behoeve van voedselproductie. Ze ondersteunen iedereen die stappen wil zetten richting natuurlijke landbouw door projecten te starten, kennis te vergaren en te delen via cursussen en excursie. Jaarlijks wordt er een congres georganiseerd.

 

Bezoek de website

Meer weten over agroforestry? Neem contact op met ons!